Paws in touch

Hoe kan je pijn bij je hond herkennen?

 149,00

Wist je dat maar liefst in 70% van de gevallen waarbij ongewenst gedrag speelt er pijn aan de basis ligt of een invloed heeft?

Honden zijn meesters in het verbergen van pijn en gaan echt niet altijd manken of piepen. Veel hondenbaasjes wisten zelfs niet dat hun hond pijn had!

Niet op de zetel willen springen of net een fractie van een seconde aarzelen, niet zo vlot wandelen, rustelozer zijn of net veel rustiger, jou meer volgen of net gaan vermijden, niet willen zitten of liggen of aarzelen voor het te doen,.. Het zijn allemaal tekenen dat er meer aan de hand kan zijn.

Hoe kan je pijn bij je hond herkennen? Online cursus Paws in Touch

Een uniek programma

Waarom deze cursus volgen?

Dit is dé cursus voor hondeneigenaren die het allerbeste willen voor hun hond. Die mee willen gaan met de tijd wat betreft de inzichten en kennis die we vandaag de dag over honden hebben. Je leert om pijn bij je hond te herkennen, maar ook hoe je zelf een palpatie of onderzoek kan doen, hoe je je hond kan helpen bij onderzoeken of behandelingen en veel meer.

In deze cursus heb ik mijn kennis als kynologisch sportmasseur en hondengedragsexpert gebundeld. Zowel als kynologisch sportmasseur als hondengedragsexpert is het herkennen van pijn, fysiek ongemak en weten waarop te letten extreem belangrijk! Het voelen, zien en ja, zelfs ruiken van fysieke problemen is cruciaal om een hond ook gedragsmatig te kunnen helpen. Want gedrag en medische problemen zijn zo nauw aan elkaar verbonden dat het ene niet zonder het andere kan…

Dit is de enige cursus waarin je o.a. training leert om de dierenarts aangenamer te maken, informatie over hoe je pijn kan opsporen en waarin je leert om zelf een “onderzoek” bij jouw hond uit te voeren en dit tegen uitzonderlijke prijs! Dit enkel en alleen omdat dit gewoon te belangrijk is!

“Maar ik merk het echt wel hoor als mijn hond pijn heeft!” – Wist je dat minstens 70% van de honden die gedragsproblemen vertonen onderliggend pijn ervaren? En wist je dat dit vaak niet wordt gevonden bij het jaarlijkse bezoekje aan de dierenarts?

Ben je klaar voor echte eye-openers?

Wat ga je allemaal leren?

Inleiding

In deze module leer je meer over pijn in het algemeen en hoe dit kan worden ervaren.

Wat is pijn?

Om over "pijn" te kunnen spreken moeten we natuurlijk eerst weten wat dit eigenlijk is. Je leert waarom pijn zo belangrijk is.

Soorten pijn

Je leert dat er verschillende soorten pijn zijn en dat deze een andere behandeling vragen. Ook zal je op andere dingen moeten letten om ze te kunnen herkennen.

Hoe kun je pijn herkennen?

Je leert hoe je vroegtijdig pijn bij je hond kan herkennen aan de hand van voorbeelden. Zo kan je ernstige blessures voorkomen!

Wat kan je doen?

Wat kan je zelf doen om je hond te helpen? Hoe kan jij je hond helpen als je vermoedt dat hij pijn heeft?

Hoe kun je jouw hond helpen bij de dierenarts?

Is je hond bang bij de dierenarts? Dan is deze module voor jou! Je leert wat je vooraf kan doen om je hond te helpen, tijdens het bezoek of de behandeling én achteraf als nazorg om je hond te helpen.

Ben je klaar voor echte eye-openers?

Jij wil toch ook dat jouw hond zich goed voelt?

Er zijn honden die jaren met ernstige blessures rondlopen, die verschrikkelijk pijn lijden vóór iemand het ontdekt.

Heel vaak zijn er wel subtiele tekenen die je kan leren herkennen, zowel in de manier waarop je hond staat of beweegt, als in zijn gedrag. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een fractie van een seconde aarzelen alvorens ze ergens op of af springen, of twijfelen om te gaan zitten of recht te staan.

Don’t be that owner en leer nu deze signalen te herkennen. Leer pijn herkennen bij jouw hond met deze cursus “pijn herkennen”.

Je moet me niet op mijn woord geloven, lees even mee wat jouw voorgangers ervan vinden.

Jennifer
Read More
“Door de hond z’n signalen te lezen en te observeren heb ik gemerkt dat die hond met pijn leeft. Al 4 jaar, wat de eigenaar en de dierenarts nooit hebben opgemerkt. Ik bleek gelijk te hebben en er is zelfs chirugie aan te pas moeten komen! Bedankt om me dit te leren!”
Joke
Read More
“We wisten totaal niet dat er iets was met onze hond, Mieke, tot ik deze cursus volgde. Na nader onderzoek bleek er inderdaad iets aan de hand! Ze gaat volgende week onder het mes en hopelijk is ze daarna beter. We zijn je zo dankbaar!”
Finn
Read More
“Ik ben er dus vandaag achter gekomen dat al lang (maanden? Misschien zelfs jaren?!) een sluimerende oorontsteking bezig is aan beide oren. Ik heb nooit iets gemerkt en vind het zo stom! Ze kunnen het zo goed verbergen… Uiteindelijk gisteren bij de dierenarts geweest om het na te kijken. Gillen dat hij deed! Hij had echt pijn. Zo zielig. Als ik deze cursus niet had gevolgd had ik het waarschijnlijk nog niet geweten…”

Met behulp van deze cursus hebben al enorm veel hondenbaasjes pijn bij hun hond kunnen herkennen en zijn aandoeningen die aan de basis lagen van ongewenst gedrag opgespoord en behandeld.

Zo is er heupdysplasie herkent, gescheurde kruisbanden en zelfs een barst in een gewricht! Er zijn zelfs hondenbaasjes die andere eigenaren hebben geholpen met het opsporen van ernstige kwetsuren waarbij de hond in kwestie zelfs een operatie moest ondergaan! Stel je voor dat dit niet werd herkent! Die blessures en kwetsuren zouden vele malen erger zijn geweest en een operatie van nu enkele honderden euros, had al snel opgelopen tot enkele duizenden euros! Om nog maar te zwijgen over de pijn die die hond ervaren had…

Al deze eigenaren hebben 1 ding met elkaar gemeen: ze hadden het niet gezien… Een hond die pijn heeft mankt niet per sé… Honden zijn meesters in het camoufleren van fysiek ongemak. Dit is evolutionair gezien noodzakelijk! Dus een hond die aarzelt om bv. op de zetel te springen? Daar scheelt mogelijk wel wat…

Zoals je ziet is deze cursus ideaal en een must voor iedere hondeneigenaar die zijn hond het beste gunt!

Extra info

Praktische informatie

Veel plezier!

 149,00

Niet voor jou?
Check de online cursus
Leer je hond beter begrijpen